Siirry pääsisältöön

2021

Vuosi 2021 oli ja meni ja paljon kerkesi tapahtua.


AGILITYä treenattiin ja kisattiin pitkin vuotta. 

Narnian kanssa kerättiin kaksi hyppy-sertiä ja kolme agility-sertiä ja täten Nape valioitui vuoden aikana tuplasti. Heinäkuun alussa kisattiin piirinmestaruuksista, joista napattiinkin voitto voittonollalla ja 5 radalla. Heinäkuun lopulla osallistuttiin HalliSM-kisoihin, tehtiin yksi hieno nollarata 2.sijalla ja lopputuloksissa oltiin pikkumaksien 7. Elokuussa SM-kisoissa käytiin kokeilemassa ensimmäistä kertaa sekä yksilöissä että joukkueessa, tällä kertaa kuitenkin ilman sen kummempia tuloksia.

Nimra aloitti viralliset kisat huhtikuussa ja kisattiin yhteensä 8 hypäristarttia, joista tuloksina neljä nollaa (LUVAA), kaksi vitosta, yksi 10 ja yksi hyl. Juoksupuomi on ollut koko vuoden treenin alla ja syksystä alettiin opetella myös Aata ja keinua.

Kasvateista agilitykentillä kiitivät Kitka ja Arlo. Kitka ja Laura nousivat keväällä kolmosiin ja saivat myös ensimmäisen sertinsä. Parivaljakko kisasi ahkerasti ennen Kitkan pentulomaa, nollat ja sertit oli monta kertaa niin lähellä, mutta jäivät kuitenkin odottaan seuraavaa kautta. Arlo ja Outi ovat treenanneet ahkerasti korkkasivat kisauransa hypärillä. 

Narnia, Jussin Juoksut 2021 (c) Maarit Merilä

RALLYTOKOssa aktivoiduttiin syksyn aikana. Vähän extempore ilmoitin kaikki kolme omaa rallykokeeseen syyskuussa, Terran ensimmäistä kertaa avoimeen ja nuoremmat ensimmäistä kertaa ikinä kokeeseen. Terralle 99p, Narnialle 100p  ja Nimralle 98p. Näiden tulosten saattelemana lupauduttiin myös oman seuran SM-joukkueeseen, Terra avoimeen ja Narnia alokkaaseen lainaohjaajan kanssa. Terran kanssahan meillä menikin ne kisat todella nappiin, tehtiin hieno 100p rata ja voitettiin AVO-luokka! Narnia teki myös kivan 91p radan suorituksen.

Hollannin herrasmieskelpi Pepe aloitti kisaamaan MES-luokassa toukokuussa ja heti kolmella ensimmäisellä kokeella oli kasassa RTK4. Valionarvoon vaadittavat tulokset tuli täyteen marraskuussa, joten Pepe sai nimestä eteen tittelin RTVA.

Kasvateista Elmo ja Salli rallailivat yhden AVOhyv tuloksen 96p.

Terra, Rallyn SM 2021 (c) Sporttirakki

TOKO jäi taas omalta osalta puuhasteluksi, vaikka alkuvuodesta yritin ottaa tavoitteellisemman otteen asiaan. Kasvattipojat Elmo ja Zazu sen sijaan pitivät porukan tokostatusta yllä. Elmo ja Salli saivat viimeisen AVO1-tuloksen hankkien samalla TK2-tunnuksen. Zazu ja Sonja aloittivat kisaamisen keväällä ja keräsivät hienosti kolmella kokeella TK1 kasaan. Myös Pepe korkkasi tokouran ALO1-tuloksella ja jatkoi suoraan avoon.


PAIMENNUStakin puuhailtiin kesäkauden aikana ja tutustuttiin enemmän TS-paimennuksen saloihin. Toukokuussa kokoonnuttiin lähiseudun kelpieporukalla Kerimäellä ja sukulaiskoiraporukalla Muuramessa. Nimra suoritti myös TS paimennuksen esikokeen syksyllä hyvin arvioin. Mukavaa ja koukuttavaa puuhaa:) 

LUONNETESTIn Narnia suoritti pistein 140+++. Nuo pisteet eivät kyllä anna oikeutta tuon koiran luonteelle, videon voi katsoa yuotubesta (linkki lisätty Narnian omalle sivulle).


PENTUJA saatiin myös maailmaan. Kitka synnytti lokakuun puolessa välissä kuusi pentua. Astutus, odotusaika ja synnytys sujuivat kaikki omalla painollaan ongelmitta. Lapsukaiset alkoivat jo varhaisessa vaiheessa osoittaa temperamenttia ja tuntuvatkin perineen luonnetta enemmän Terra-mummolta kuin vanhemmiltaan.. :D Onneksi pennut saivat mukavat, aktiiviset kodit, joissa paneudutaan nuorten kelpien koulutukseen. Palikoita tuntuisi löytyvän harrastuksiinkin, joten odotan mielenkiinnolla, mitä näistä kasvaa!

Pepestä tuli myös isä joulukuussa, kun Musnat-kenneliin syntyi kolme potraa pentua.


TUONTIKOIRIAkin saatiin pari kappaletta meidän joukon vahvistukseksi ja toivottavasti tulevaisuudessa tuomaan uutta verta Suomen kelpieisiin. Etelä-Afrikasta muutti JK Trompie Poriin sijoituskotiin ja Saksasta Church Hill Attila Turun huudeille osaomistukseen. Molemmat ovat working linjaisia uroksia, joiden kanssa tullaan harrastelemaan ainakin agilitya ja paimennusta. 

Trompi 9 kk (c) Karoliina Tuori

Vuodesta 2022 odotan vähintäänkin yhtä aktiivista kuin mennytkin vuosi. Loppuvuodesta jo saatetaan jännittää ensimmäisiä KE-pentujen terveystuloksia ja ehkäpä myös uusia pentusuunnitelmia. Aika näyttää mitä vuosi tuo tullessaan. 

Atti 14 vko (c) Maija RantalaKommentit