Siirry pääsisältöön

TR-pentue 2017
TR Thunderbird "Zazu" (sininen)

1,5 v (c) Marjo Pitkänen

7 vko


TR Niffler "Elmo" (harmaa)

1,5 v (c) Marjo Pitkänen

7 vko


TR Chimaera "Kitka" (punainen)

1,5 v (c) Marjo Pitkänen

7 vko


TR Demiguise "Narnia" (violetti)

1,5 v (c) Marjo Pitkänen

7 vko


TR Occamy "Arlo" (vihreä)

1,5 v (c) Marjo Pitkänen

7 vko-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Yhdistelmä KoiraNetissä

Terra on ollut minulle toiveiden täyttymys, The harrastuskoira. Se on kiihkeä, nopea oppimaan ja palkkautuu niin leluilla, nameilla kuin sosiaalisellakin palkalla. Terralla on ollut hyvä keskittymiskyky ihan pennusta asti ja leikkimistä sille ei ole erikseen tarvinnut opettaa. Terra ei ole kova koira, mutten erityisen ohjaajapehmeäkään. Se ei paineistu treenatessa eikä se välitä vaikka sille joutuisi välillä vähän kovemminkin sanomaan jostain asiasta. 

Terra ei arjessa pelkää kovia ääniä (ampumista, ukkosta tai ilotulituksia), vaikka LT:ssä ja MH:ssa laukauksiin hieman reagoikin paineistuttuaan testien aikana. Paineen kertymisestä huolimatta Terra palautui molemmissa testeissä täysin heti testin jälkeen.

Agilityssä Terra on tuntunut olevan luonnonlahjakkuus eikä sen kanssa ole ikinä tarvinnut agilityssä pähkäillä erinäisten ongelmien kanssa. Ykkösistä kakkosiin noustiin nopeasti kaksilla kisoissa, kun taas kakkosissa tahkottiin vähän pidempään ja haettiin vähän yhteistä rytmiä. Kolmosiin noustiin keväällä 2016. Vuoden 2017 alusta lähtien meidän yhteistyö on sujunut erityisen hyvin, toivotaan sen jatkuvan myös mahdollisen mammaloman jälkeen :)

Agilityn lisäksi on kisattu tokossa ja rallytokossa. Näissäkin Terrasta olisi paljon enempääkin, mutta ohjaajan motivaation puutteen takia nämä lajit ovat saaneet jäädä sivuosaan. Nenähommia kiinnostaisi tehdä enemmänkin, koska Terra tykkää käyttää nenäänsä ja hyvin käyttääkin. Kotona on opeteltu teepussien etsintää sekä esineruutua ja jälkeä ollaan tehty pari kertaan. Noseworkkiä kiinnostaisi kokeilla seuraavaksi.

Terra on ollut perusterve ja lääkärissä ollaan käyty vain rokotuksilla ja virallisilla terveystarkastuksilla. Terveystarkeissa kaikki muu oli priimaa paitsi lonkat. Mietin pitkään pentuhaaveiden hylkäämistä C-lonkkien takia. Juteltuani muutamien tuttujen kanssa asiasta päädyin kuitenkin käyttämään Terraa jalostukseen lonkista huolimatta. Lonkat on kuvattu kaksi kertaa ja vuosi sitten otetuissa kuvissa lonkat ovat tiivistyneet ensimmäisistä ja ovat muutenkin siistit (lonkkakuvat löytyvät blogista tunnisteella terveys). Pevisa-ehdot täyttyvät, kun C-lonkat yhdistää A-lonkkaiseen. Lisäksi Terran taustalla on pitkälti vain terveitä lonkkia, joten en näkisi lonkkia kovinkaan suurena riskinä. Vaikka geenilotosta voikin tulla mitä vain, vaikka lähtökohdat olisivat parhaat mahdolliset...

Terran huonoimpiin puoliin kuuluu luonteen terävyys ja epäsosiaalisuus vieraita koiria kohtaan. Terävyyteen kuuluu se, että Terra reagoi nopeasti ja äänekkäästi yllättäviin asioihin. Se tietty terävyys näkyy myös toisten koirien kanssa. Terra tulee toimeen oman porukan kanssa ja sillä on pari kaverikoiraa, joiden kanssa leikkii. Muut koirat se ignooraa, mutta liian lähelle tulevat vieraat koirat eivät saa Terran suosiota. Sitten toisaalta silloin tällöin löytyy myös sellaisia koirayksilöitä, jotka Terra hyväksyy sikäli, kuten pentueen isäksi suunniteltu Remi :) Näistä huolimatta Terran kanssa on kuitenkin erittäin huoletonta kulkea missä vain ja sitä voi pitää missä vain irti! 

Urokseksi olen Terralle valinnut workinlinjaisen ranskantuonnin Ringarooma Habaneron, Remin. Remi asuu Vantaalla vanhemman kelpienartun kaverina. Remi on kiltti poika, jolla on mukavasti moottoria harrastuksiin. Remi palkkautuu treeneissä hyvin leluilla. Remi kisaa agilityssa 1-luokassa, sillä on tokosta ALO1 ja MH suoritettuna hyvin arvioin. Myös lampailla Remi on käynyt pari kertaa. Remi on Terraa tasaisempi ja harkitsevampi ja toivonkin sen hieman tasoittavan Terran luonnetta. Remillä on ennestään kaksi reilun vuoden ikäistä pentua, joista toinen on jo tutkittu läpikotaisin terveeksi. Pennut ovat kuulemani ja näkemäni mukaan mukavia ja reippaita kelpien alkuja.
Remin kokonainen sukutaulu.

Terran juoksuja odotan lokukuun puoleen väliin, jolloin astutus olisi tarkoitus tapahtua. 
Juoksut alkoivat 15.10.
Terra on astutettu 24. ja 25.10.
Ultrattu tiineeksi 24.11.
Pennut syntyivät luonnollisesti 28.12. 2n+3u

Kommentit