Siirry pääsisältöön

KE-pentue 2021

 

KE-pentue syksyllä 2021


 

KE Do Not Disturb (vihreä) "Dexter"
5vko

KE Double Trouble (sininen) "Ringo"
5 vko


KE Bossa Nova Baby (punainen) "Friida"
5 vko

KE Kiss Me Quick (oranssi) "Snadi"
5 vko

KE Let Me Be The One (musta/valkoinen) "Kipinä"
5 vko

KE Viva Las Vegas (pinkki) "Kwini"
5 vko


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Juoksut alkoivat 29.7.
Astutukset 10. ja 11.8.
Ultrattu tiineeksi 7.9.
Pennut syntyivät 12.10. 2u+4n

Kaikille pennuille on jo koti.

Kitka on arjessa suhteellisen helppo; kotona yleensä vain nukkuu, joskus saattaa leikkiä itsekseen ja tarjota lelua ihmiselle, mutta lopettaa käskettäessä. Rauhoittuu uusissakin paikoissa aika hyvin. Kitka tulee melko hyvin kaikkien koirien kanssa toimeen. Joillekin saattaa hihnassa koittaa isotella, mutta irti ollessa menee porukassa kuin porukassa. Pennuista tykkää kovasti. 

Kitkalla on aina ollut hyvä taistelutahto ja treeneissä sitä palkataankin pääasiassa leluilla. Tarvittaessa myös namipalkka käy. Kitka omaa hyvän moottorin ja kestää treenatessa hyvin toistoja. Päälajina Kitkalla on agility, jossa se kisaa kolmosluokassa. Agilityssä Kitka luontaisesti liikkuu ja hyppää hyvin. Se osaa irrota ohjaajasta, mutta myös kuunnella ohjeita (ainakin välillä ;)). Muut lajit eivät niin kiinnosta ohjaaja. Hieman tokonalkeita on tehty kotona omaksi huviksi. Lampailla Kitka on käynyt muutaman kerran ja siellä on intoa ollut vähän liikaakin. Sitten kun vire on saatu laskettua, niin on alkanut näkyä ihan hyviäkin ajatuksia paimentamisesta. Uutena harrastuksena Laura ja Kitka ovat aloittaneet tänä talvena vetohiidon, johon Kitka on syttynyt kivasti.

Kitkalla ei ole riistaviettiä. Sitä voi pitää irti missä vain, ei lähde hajujen tai eläinten perään, vaikka ne vähän kiinnostaisikin. Kitka ei ole mikään kaikista rohkein, mikä näkyi esim. MH-kuvauksessa yllättäviä asioita kohdatessa, mutta ei myöskään missään nimessä arka, vaan selviytyy arkielämän yllätyksistä ongelmitta.

Ihmisiä kohtaan Kitka on avoin tai välinpitämätön/hieman pidättäytyväinen, riippuen ihmisestä ja tilanteesta. Näkyi MH:ssa käsittelyosuudessa, mutta antaa esim. näyttelyissä tuomarin tutkia itsensä hyvin. Treenatessa ei myöskään välitä ylimääräisestä lääppimisestä, vaan silloin keskitytään töihin. Treeneissä tästä on myös hyötyä, kun ihmiset eivät aiheuta häiriötä. 

Kitka tykkää välillä käyttää ääntään. Haukkuu silloin, jos ei ymmärrä pyydettyä asiaa tai kun yrittää saada toisia leikkimään tai ihmiseltä huomiota. Tietty äänenkäyttö kulkee suvussa, mutta osaltaan tämä on myös opittua käytöstä. Samassa taloudessa asuvalla tätikelpiellä on samanlaista kommennustaipumusta, mutta mm. äidillään ja siskollaan ei. Treeni- ja leikkitilanteita lukuunottamatta ei paljoa hauku. 

Kitka tuo iloa jokapäiväiseen elämään ilmeillään, eleillään ja hauskalla luonteellaan :)


Kitkan MH

(c) Marjo Pitkänen

(c) Katja Kostamo

(c) Hanna Lehmusvuori


Kitkan sulhaseksi on valittu reilu 3-vuotias working kelpie Evi, joka asuu lypsytilalla työkoirana. Evi todella iloinen ja avoin luonnonlapsi :) Evi ei arastele vieraita paikkoja eikä ihmisiä. Toisia koiria kohtaan on innokkaan kiinnostunut. Asuu sulassa sovussa isänsä Tamin kanssa ja on tottunut myös kissoihin. Evissä ei ole terävyyttä eikä se pelkää kovia ääniä. On ollut tämän astisen elämänsä terve, ei omaa herkkää vatsaa tai allergioita. Evi on kotona helppo koira, joka osaa rauhoittua jos ei tehdä mitään. Silmää käyttävänä koirana Evi tykkäisi paimentaa pihaan tulevia autoja, mutta lopettaa sen käskystä. Automatkat se kuluttaa nukkuen. 

Evin vanhemmat ja sisarukset toimivat kaikki tilakoirina, mutta molemmin puolin suvusta löytyy myös harrastuskoiria, joilla on tuloksia mm. agista, tokosta, rallytokosta ja pk-puolelta. 


Kommentit