Siirry pääsisältöön

Uusi laumanjäsen

Joulun jälkeen laumaan liittyi pieni working kelpie Saksasta. Minunhan ei pitänyt olla pentua ottamassa tyyliin seuraavaan neljään vuoteen, mutta toisin kävi. Pentueilmoituksen nähtyäni netissä laitoin ihan mielenkiinnosta viestiä uroksen omistajalle ja kysyin sukutauluja. Uroksen nimen perusteella veikkasin, että sukutaulussa saattaisi olla sellainen uros, joka on kiinnostanu jo jonkin aikaa. Ja niinhän se olikin. Lisäksi vanhemmat kuulostivat mukavilta ja suvullisesti yhdistelmä toisia uutta verta Suomen kelpiekantaan. Lopulta en enää voinut kieltäytyä, kun sain viestin, että voisin valita kahdesta uroksesta tai kahdesta nartusta pennun itselleni. Niinpä eikun lentoja järkkäämään. Viime metreillä kyytiin hyppäsi myös urospentu, joka matkusti keskisuomeen karjatilalle, toivottavasti uudeksi työkoiraksi.

Viisi-kuusi -viikkoisena sain pennun luonnekuvaukseksi "itseriittoinen, röyhkeä, mutta hassu/hauska ja rakastava" ja sitä se kyllä on ollutkin myös Suomeen saapumisen jälkeen. Kauhean reipas ja mutkaton pentu, ottaa uudet asiat vastaan ja sopeutuu niihin "Ok". Paitsi imuriin.... :D ehkä sekin ajan kanssa. Nyt pennelillä on ikää jo 13 vko ja kokoa 38 cm ja reilu 8 kg. Maanantaina käytiin ottamassa ensimmäiset rokotukset ja sielläkin se pussaili lääkärin ja kävi tutkimassa kaikki klinikan huoneet itsenäisesti. Odotan kovasti, mitä pennusta kasvaa.

Niin ja nimi on virallisesti Mooncloud Full Moon Madness (koska pennut syntyivät täysikuun aikaan ja onhan tämä vähän hullua :D) ja kotioloissa Nimra.
Kommentit