Siirry pääsisältöön

Kesää kohti



Maaliskuu oli ja meni hujauksessa ja nyt ollaan taas kuukausi lähempänä kesää. Menneenä kuukautena ei käyty kisoissa, koska niitä ei lähiseudulla juuri ollut. Ollaan treenailtu normaalisti viikkovuorolla sekä käyty Jenna Caloanderin ja Ira Mikkasen koulutuksissa. Ollaan myös käyty kahdesti fyssarilla oikomassa kelpietä ja tällä viikolla vielä ainakin käydään ottamassa käsittely, josko sitten riittäisi vähäksi aikaa. Ai niin ja Pepe oli viikon hoidossa :)





Jennan koulutuksessa oli teemana leijeröinti sekä keppien haastavammat aloitukset (tiukka niisto) ja lopetukset (poikkarilla putkeen). Kaikki onnistui hyvin ja saatiin taas paljon kehuja, on kyllä onni omistaa tuo koira! Kokeiltiin myös yhdenkäden ohjausta takaakiertohypylle, nk. s-linjaa (?). Eli koira lähetetään takakiertoon ja ohjataan hypyn yli samalla kädellä (vrt. vastakkaisella kädellä) ja samalla ohjaaja liikkuu eteenpäin. Koiran kulkulinja on siis s:n mallinen. Kovin vaikeaa selittää ilman kuva... :D Eurooppalaiset varsinkin käyttävät monesti tätä. Toimi ihan älyttömän hyvin ja itse pääsi liikkumaan paremmin eteenpäin kun jos olisi käyttänyt vastakkaista kättä. Jennan koulutuksesta on videokin, mutta se on puhelimessa ja puhelin huollossa.... :/

Iralta kotiläksyksi saatiin yksi kohta radasta (laitan myöhemmin videota, jahka se treenaillaan loppuun), käteen tulojen vahvistaminen ja kepeille voimakkaitten päällejuoksujen vahvistaminen. Nyt siis palkkailuun nuo käteen tulot. Kepit tulee tehotreeniin viimeistään kun piha sulaa ja saan omat kepit sinne asennettua. Kepeissä ei siis ole mitään ongelmaa ja koulutuksessakin päällejuoksu onnistui joka kerta. Ongelma on ehkä enemmän omassa päässä eli vahvistellaan keppien jälkeisiä ohjauksia, jotta ne saadaan myös kisoihin käyttöön. Tähän asti olen turvautunut takaleikkauksiin kepeille jos vain mahdollista, koska ne ovat olleet meidän vahvuus, myös hyvin jyrkät takaaleikkaukset.



Nyt onkin kahtena tulevana viikonloppuna tiedossa kisat ja sitten onkin jo meidän luonnetestin aika. Jännää!!

Kommentit