Siirry pääsisältöön

Sivuosalliset




Lyyli täyttää jo kaksi vuotta toukokuun alussa, mutta henkisesti tyyppi on kyllä edelleen täysin pentu :) Ensimmäinen mehtuusyksy meni kohtuu hyvin, useampi hirvi saatiin kaadettua Lyylin työskentelyihin. Ensi syksynä sitten tähdätään myös kokeisiin. Näyttelyihin Lyde on ilmoitettu Parikkalaan 7.5.


Lyyli pääsi myös esimerkkikoiraksi koulutusohjaajakoulutukseen eilen. Ehdollistettiin se palkkiomerkkiin ja kokeiltiin vähän merkinkierron sheippaamista. Kyllä se toiminto sieltä vähän alkoi löytyä. Lyylihän on ainoa meidän koirista, jota en ollut aiemmin ehdollistanut naksuttimeen tai kouluttanut juuri muutenkaan. Voisihan tuollekin jonkun tempun opettaa, kun tykkää ihmisen kanssa työkennellä yhdessä. Itsellä on aina ollut mielikuva, että pystykorvat ovat kovin itsepäisiä, mutta tämä yksilö ainakin lieventää sitä kuvitelmaa. Meidän luppakorvat on ehkä jopa enemmän jästipäitä..


Briti oli koko jahtikauden ahkerassa käytössä petopyynnissä ja mikäs sitä on käyttäessä kun on intoa ja taitoa. Myös Bitin pennut ovat olleet käytössä ja kaikki ovat väläytelleet taipumuksiaan petojahdeissa. Haavereiltakaan ei vältytty.. Kyljestä ja niskasta jouduttiin tikkaamaan villisian aihettamat vekit eikä vakavemmatkaan vammat olleet kaukana. Myöhemmin tuli vielä sormenpaksuinen reikä reisilihakseen, jota jouduttiin jonkun aikaa parantelemaan. Mutta molemmissa tapauksissa paraneminen eteni hyvin ja pian oltiinkin jo taas iskussa.


Keväälle/kesälle Britille on suunnitteilla toinen pentue. Juoksuja odotellaan maalis-huhtikuun vaihteeseen. Saa nähdä saadaanko samanlainen katras viipottajia kuin kaksi vuotta sitten :)



Kommentit