Siirry pääsisältöön

Kaikenlaista

Tämä kesä aika on kyllä aina yhtä kiireistä, ettei koneella tule käytyä ja siten myös blogin päivittäminen jää entistä vähemmälle. Kaikenlaista on touhuiltu: parit agikoulutukset, tottisseminaari sekä toko-koe, josta enemmän omassa postauksessa.

Terran kanssa ollaan käyty Saija Mustosen ja Sari Vähäniityn koulutuksissa. Molemmat meni tosi kivasti ja Terra sai kehuja kouluttajilta. Kontaktit sujui molemmissa hyvin ja Sarin koulutuksessa tehtiin kepitkin osana rataa. Keppien haku onnistui, vaikka kepeille tultiin kovaa vauhtia umpikulmaan. Keppejä ollaankin treenattu kotipihassa melkein päivittäin ja ne on hyvällä mallilla. Molemmissa koulutuksissa tuntui omakin tekeminen sujuvalta, kai sitä on jonkun verran tässä vuosien varrella kehittynyt :) usein ei ole edes kiireentuntua, vaikka Terra on aika nopea.



Tottisseminaarissa koutsina oli Annakaisa Loiri. Myös siltä puolelta saatiin kehuja, että hyvällä mallilla ollaan. Tehtiin häiriöseuraamista, Annakaisan häiriköidessä tai siten, että seuruutin hyvin läheltä katsojia, ihmiset kun on pahin häiriö Tepalle. Seuraaminen oli ihan superhyvää. Häiriöllä haettiin kontaktin tippumista ja puututtiin sitten siihen pienellä hihnapakotteella. Pakotteen jälkeen, kun koira korjaa, heti palkka. Halusin myös, että Annakaisa katsoo meidän noudon, jos siinä on jotain parannettavaa. Näytettiin nouto ja kouluttaja kysyi, että oliko tuossa nyt jotain vikaa :D Toisessa setissä treenattiin kapulaan tarttumista, niin että kapula laitettiin pääty koirakkoa kohti, tarkoituksena opettaa koiraa kaartamaan kapulaan nostaessa, eikä ryysimään sen päälle. Myös seuraamista otettiin vielä vähän, mutta väsymys alkoi jo vaikuttaa Terran suoritukseen. Kaiken kaikkiaan kiva koulutus.


Milläs mallilla meidän osaamistaso sitten on kisoja silmällä pitäen? Tokossa liikkeet on ollut hallussa jonkin aikaa, mutta kokeenomaista ei olla tehty paljoakaan. Oli tarkoitus mennä kokeisiin vasta syksyllä uusien sääntöjen myötä, mutta kun extempore päätinkin mennä jo nyt keväällä, niin enimmäkseen ollaan hinkattu alokasluokan liikkeitä ja keskitytty paljon mm. liikkurointiin. Agilityn puolella ollaan kutakuinkin kisavalmiita. Keinu vain on enää vaiheessa, mutta siinä ei pitäisi olla mitään ongelmaa kunhan vaan otetaan se nyt tehotreeniin ja saadaan sen suorittamiseen varmuutta. Kisoissa olisi tarkoitus startata heinäkuussa, jos juoksut ei sotke suunnitelmia.







Kommentit