Siirry pääsisältöön

Ensimmäiset toko-kokeet

Jossain mielenhäiriössä ilmoitin Terran 31.5. järjestettyyn Laukaan toko-kokeeseen. Meidän ensimmäinen toko-koe ja samalla bortsujen ja kelpieiden rotumestaruuskoe.

Viimeinen viikko ennen koetta meni treenien suhteen ihan päin mäntyjä. Terra vire oli huono, ennen hyvä seuraaminen oli muuttunut jätättämiseksi ja meidän vahvin jäävä liike, maahanmeno, oli hävinnyt kokonaan. Terra oli muutenkin ollut kotona levoton, varsinkin öisin, jolloin sitä piti käyttää ulkona 1-2 kertaa ja sen lisäksi vielä saattoi tehdä pissit sisälle.. Nisätkin sillä oli turvonneet, joten hyvin todennäiköisesti oli käynnissä valeraskaus tai muu hormonaalinen tila. Kokeeseen kuitenkin lähdettiin, tosin ei kovin luottavaisin mielin. Noh näkisipä ainakin samalla reissulla tuttuja.

Alo-luokka oli vasta viimeisenä, joten matkaan ei tarvinnut lähteä aikaisin. Koepaikalla oltiin tuntia ennen arvioitua luokan alkamisaikaa. Samoin tein huomasin, että avo-luokka oli vasta alkamassa eli kehät olisivat ainakin tunnin myöhässä. Saipahan rauhassa kävelyttää koiraa ja tasoitella orastavaa jännitystä. Jännitys ei kylläkään missään vaiheessa noussut kovin korkeaksi, varmaan siksi, että olin jo luovuttanut onnistuneen suorituksen suhteen. Ei todellakaan oikea asenne mennä kokeeseen, mutta eikös se sanonta mene niin, että pessimisti ei pety.

Alo-luokassa oli kymmenen koirakkoa, meidän suoritusvuoro oli viides. Paikkamakuuseen mentiin ensimmäisessä satsissa ja saatiin reunapaikka. Kehään mennessä Terra oli hyvin kuulolla ja omalla paikalla odotellessa istui sivulla rauhallisesti. Luoksepäästävyydessä istui edelleen kuin tatti. Sitten itse paikkamakuu. Melkein heti alussa Terran viereinen koira lähti hiipimään kohti ohjaajaansa, joka komensi koiran maahan. Tämän sama tapahtui vielä kaksi kertaa. Terra vain makasi ja tuijotti minuun päin. Ei edes haistellut maata kertaakaan ja lopuksi vielä nousi hienosti perusasentoon. Tämä oli kyllä niin hieno!

Pienen odottelun ja yhden vohvelin jälkeen yksilökehään. Hihnaseuraaminen lähti kivasti, paremmin kuin koko viikkoon. Täyskäännöksessä haahuili ihan pienen hetken, mutta sitten pysähdyksessä ei istunut ollenkaan.. Pöh. Eikä myöskään lopussa :( Tätä ei ole tehnyt koskaan ennen. Irti seuraaminen myös hyvä, tällä kertaa sentään istui. Seuraavaksi liikkeestä maahanmeno, jonka Terra päätti suorittaa seisomisena. Kaksoiskäskyllä maahan, mutta toisen käskyn annoin liian myöhään, että oltaisiin tästä jotain pisteitä saatu. Luoksetulo oli hyvä. Liikkeestä seisomisessa sitten tuli se meitä vaivannut jätättäminen. Terra siis rupesi jätättämään ennen liikkurin käskyä ja pysäyhtyi seisomaan omia aikojaan.. Viimeiseksi vielä hyppy. Hypylle Terra lähti vähän epäröiden, mikä on epätavallista, ja kolautti kääntyessään kuononsa hyppyyn. Myöskään tämän liikkeen lopussa ei istunut. Tuomarin kommentit lopussa oli, että ollaan hyvällä mallilla ja koirasta näkee, että se osaa, mutta tänään tuli näitä kauneusvirheitä, jotka pudottivat pisteitä. Tykkäsi kuitenkin meidän yhteistyöstä.

Sitten ne pisteet:

LUOKSEPÄÄSTÄVYYS 10
PAIKALLA MAKAAMINEN 10
SEURAAMINEN HIHNASSA 7
SEURAAMINEN HIHNATTA 10
LIIKKEESTÄ MAAHANMENO 0
LUOKSETULO 10
LIIKKEESTÄ SEISOMINEN 6
HYPPY 6
KOKONAISVAIKUTUS 9

Yhteensä 157 p sijoitus 5/10, alo-luokan rotumestis sija 3.


Paremmin se meni kuin mitä odotin. Tai lähinnä seuraamisen suhteen, mutta sitten tuli noita odottamattomia virheitä, joita ei ole tullut esiin aikaisemmin. Kokeen alkuosaan, paikkikseen ja seuraamiseen olen tyytyväinen. Se vaan harmittaa vähän kun ei ylletty omalle tasollemme ja tietysti nuo puuttuvat kolme pistettä, mutta ottaen huomioon Terran hormoonisekoilun, olen ihan tyytyväinen kokonaisuuteen. Seuraavasta kokeesta en tiedä, Joensuussa olisi heinäkuun alussa, mutta juoksut todenäköisesti sattuu juuri siihen aikaan. Ehkä mennään vasta uusilla säännöillä, kunhan nyt katsoo.


Kommentit

Lähetä kommentti