Siirry pääsisältöön

Nakkiluokan kakkonen

Käytiin tänään avaamassa meidän tokoura Joensuun collieporukan möllitokossa nakkiluokassa. Nakkiluokassa oli liikkeinä 1min paikkamakuu, lyhyt seuraaminen, luoksetulo ja hyppy (joko vanhoin tai uusin säännöin). Tajusin siinä enne kehään menoa, ettei olla treenattu ryhmäpaikkista kuin yhden kerran aikaisemmin joskus talvella eikä olla koskaan tehty luokepäästävyyttä tai liikkeitä liikkuroituna.. Noh en kuitenkaan uskonut, että ne tuottaa Terralle mitään ongelmia.

Kehään mennessä nopea kehäänmenotarkastus, siinä ei ihmeitä. Paikkisrivissä luoksepäästävyys, Terra istui nätisti paikallaan tuomarin käydessä moikkaamassa. Perusasennossa odotellessa palkkailin melko useasti, jotta Terra myös pysyisi perusasennossa, monet kun näkyi tarjoavan maahanmenoa tai häseltävän muuta siinä odotteluaikana. Terra meni nopeasti ensimmäisellä käskyllä maahan. Kaiken varmuuden vuoksi jätin kuitenkin Terralle hihna kiinni enkä mennyt kauhean kauas, jos se vaikka jostain syystä keksisi nousta. Eihän se noussut vaan hienosti makasi paikallaan, yhden kerran vain haisteli maata. Myös perusasentoon nousu oli ihan hyvä. Paikkiksesta siis kynppi.


Yksilöliikkeissä ensin seuraaminen, päätin tehdä sen ilman hihnaa. Seuruu oli omasta mielestä oikein kiva, kontakti tippui vain kerran sekuntiksi. Luoksetulo ihan ok, kaartaa ehkä vähän liikaa ennen perusasentoon tuloa, pitäisi tehdä enemmän suoria luoksareita leluun. Liikkeen alussa bongasi jo hypyn ja nytkähti hieman siihen suuntaan kun sanoin liikkurille valmis. Muutoin ihan kelpo suoritus. Viimeisenä hyppy uusien sääntöjen mukaisesti. Terra osaa myös nykyisen alon hypyn, mutta päätin tehdä uusilla säännöillä, koska niillä tullaan aikanaan myös kisaamaan. Valmis-sanalla Terra lähti hypylle, mutta tuli kutsusta takaisin. Ilman tuota ennakointia moitteeton suoritus. Seuraamisesta ja luoksetulosta siis 10, mutta hypystä 9.


Ekat möllit meni tosi kivasti! Oltiin lopulta toisia (nakkiluokassa yhteensä 12 koirakkoa) ja hävittiin pisteellä ekalle (Hyvä Eini ja Grimm :)). Liikkurointia pitää nyt ruveta tekemään enemmän, että Terra tottuu siihen. Lisäksi häiriö- ja ryhmäpaikkiksia pitäisi myös tehdä useammin, kun ei tuolla yksinään makaamisessa mitään ongelmaa ole. Seuraamiseen edelleen kestoa, vaikka tämän päiväinen pätkä olikin oikein lupaava.


Kommentit

  1. Hieno pikkukeepi! Ootte kyllä hyviä. Lähetään joku kerta yhdessä tokoilemaan, mekin tarvitaan tuhoton määrä paikkamakuita kevään ja kesän aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mennään vaan yhdessä treenaamaan! Tokoseura kelpaa aina :)

      Poista

Lähetä kommentti