Siirry pääsisältöön

Agitreenivideoita

Päästiin viime viikolla pitkästä aikaa halliin ja tekemään rataa. Meillä kun ei ole vakituista sisätreenipaikkaa niin talven agility on meillä käytännössä keppien harjoittelua kotona sisällä tai yhden hypyn kanssa treenailua omalla pihalla. Pidemmän päälle alkaa käydä tylsäksi.. Edellisen kerran käytiin hallissa ennen joulua Leinosen Niina koulutuksessa.

Laitetaan nyt vaikka aikajärjestyksessä videot. Niinan koulutuksessa siis käytiin 22.12.. Terra teki tavalliseen tapaansa hyvin, mutta oma tekeminen oli jotenkin totaalisesti hukassa. Varmistelin ja hidastelin, olin ihan kohmeessa. Rupesikin siinä vaan ituttamaan oma osaamattomuus. Samalla totesin, että rimoja täytyy vähän ruveta nostamaan, koska miulla ei senkään takia ole jakoja kun Terra posottaa 30cm rimolla menemään. Noh saatiin kuitenkin jotain onnistumaankin, ei toki täydellisesti, mutta ihan ok.


Kovien pakkasten aikaan piti yrittää keksiä sisällä treenattavaa ja kun aloin jo kyllästyä tokon hinkkaamiseen pienessä tilassa, niin keksin raahata puolikkaat kepit käytävään :D no ei mikään paras mahdollinen paikka treenata keppejä, mutta paremman puutteessa kelpaa. Keppejä ollaan tehty aikaisemmin yksittäisiä kertoja verkkojen kanssa, jolloin Terra tekee kokonaiset kepit hyvällä tekniikalla ja vauhtiakin on ihan kivasti. Nyt Terra joutuikin ajattelemaan itse ja tarjoamalla tai hyvin vähäisillä avuilla harjoiteltiin neljällä kepillä. Vauhtia ei näissä treeneissä ole, mutta pääasia onkin, että Terra miettii itse mitä kepeillä pitää tehdä ja oppii suorittamaan ne itsenäisesti. Välillä jää jumittamaan viimeiseen väliin kun on vähän epävarma saako palkalle lähteä. Toivottavasti näistä treeneistä on apua sitten keväämmällä kun päästä harjoittelemaan keppejä kunnolla.


Ja sitten siihen viime viikkoiseen treeniin. Rimat tällä kertaa 40cm ja hyvin hyppi. Treenit meni kivasti. Toki omassa ohjaamisessa olisi varmasti huomautettavaa, mutta tällä kertaa ei ollut ketään neuvomassa. Ja jotta kukaan ei saisi väärää käsitystä niin ei saatu ratapätkiä kerralla menemään nollana :D mutta en kehtää jokaista epäonnistunutta ottoa laittaa tänne, kun en saa videoita editoitua yhteenkään.. Ensin lyhyempi pätkä radan loppupäästä. Terra ei käänny niin tiukasti kakkoshyppyä kun tahtoisin, sitä treenattiinkin myös erikseen ja palkan kanssa kääntyi paremmin.



Ja loppuun vielä meidän tämän hetkinen puomi. Erityisen tyytyväinen olen siitä miten hyvin Terra pysähtyy, vaikka juoksen reilusti siitä ohi. Puomia ei olla kokonaisena tehty kovinkaan montaa kertaa, mutta 2on2off asentoa ollaan treenattu ihan pienestä pitäen tasapainotyynyllä ja myöhemmin yhdistetty kontaktipintaan.





Kommentit